Thursday, October 27, 2016

fuhh...berhabuk dan berdebu rasanya aku xupdate kat status blog aku nie..hahahah...setelah lama menyepi beberapa bulan...dah nak hujung tahun baru lah aku nak update aku pnye blog nie..hehehe...macam macam terjadi sepanjang tahun nie..boleh di katakan agak buzy jugak lah aku nie...hahhaa...padahal cikgu tadika je pun...hahah...sumpah xada masa aku nk hadap semua benda nie...hahahah

aku nak bercerita skitlah sepanjang beberapa bulan nie kan...macam macam aku lalui penat suka duka..yang sukanya aku dilamar oleh kakak spupu aku untuk menjadi model tudung muslimah dia..hahahaha..yelakan..aku mana ada experience dalam bidang modelling lah sgt nie kan...so why not aku try kan..hahaha..pada awalnya agak kekok jgak..klakar pun ade...fuhhh...penat juga buat...tapi dah beberapa bulan aku buat modelling nie,alhamdulillah akhirnya aku dapat la ketchup skit orang ckap kan..hehe..

second...aku dapat minat baru..."hiking"...hahahah...sebenarnye aku nie jenis yang suke pade aktiviti lasak or hardcore nie..cuma aku tak jumpa orang yang same minat dengan aku nie..so alhamdulillah...first hiking aku dekat broga hill jugak...mase tu aku pergi dengan pakwe aku lah...hahaha..org ade pakwe la sgt kn...hahaahha...first aku hiking mmg penat giler dohhh...hahaha..macam nak tercabut rasenye jantung nie...second time aku pergi dengan bdak2 kat tempat aku kerja...i mean bkan knak2 la...kawan2 kat tempat jugak...mase tu aku dah boleh berdikari naik sendiri tanpa bergantung dengan orang....hahahaha..lpas daki broga tu kitorang plan nak g mandi air terjun kat sungai lepoh....tapiiiiii....musnah harapan sebabnye kitorang nak ke air terjun tu kena mendaki bukit dahulu bru dapat...lbih kurang sejam juga kata penduduk kat ctu kalau nak ke air trjun...so kitorg decide mandi kat bhgian bawah jela...next time ade rezeki kitorang pergi lagi.....



nie lah gambarnye...heheheh...nie sume dah di gabungkan oleh housemate aku...hehehe...laki 2 org je...untunglah dari tak de..heehhe


yang ketiga....akhirnya...setelah kitorang bincang bila lagi nak pergi daki bukit air terjun sungai lepoh....so pada tarikh 15.10 2016..kami berlapan...pada mulanya aku dan roomate aku nie berpakat nak bertolak seawal .00 pagi...finally...biase lah...melayu kan...hahahaa...kami bertolak lebih kurang pukul 10 sebabnye kami singgah makan di kampung baru...hahahha..thats why la kami lambat...lbih kurang pukul 11,30 kami sampai di perkarangan sungai lepoh...kami di suruh untuk mendaftarkan diri dahulu sebelum menaiki ke air terjun sane...katenye untuk keselamatan..ohhh...sebelum aku terlupe...lami ke sana bukan hanya untuk mendaki...haaaaa..kami berbbq tau..hahhaa....banyak gilerrr kami bawa barang ke sana..macam dah xnak balik...nak duk sane je...haahhaa...so dengan beban yang kami bawa tuh...kami pun membuat la sedikit senaman ringan sebelum mendaki....setelah membaca doa...kami pun terus mendaki...oiiii...seram dari broga lagi tempatnye...al maklum lah aku kan bru je lgi nak berjinak dengan aktiviti hiking nie...first track tu aku ok lagi...hahahha...dah tibe lah mase sampai 1 thap smpai nk tercabut rasenye kaki aku nie...tapi aku gagahkan jua...hahahha...akhirnya sampai juga...malas pula aku nak citer panjang2...hahahah...tpi kesimpualannya...sungai lepoh sangat lah best dan airnye sangat lah jernih dan sejuk...hehehe...next trip insha allah gunung nuang..hehehhe...sekian..meh la aku selitkan sikit gambar kat cni...saje2 untuk kenangan...

nie mira membe aku...hhahaha...kepenatan sudaaa dye...

nie lah air terjun nye...nie bru sikit...

nie base camp dye....

nie kami baru sampai...sumpah penat gilerr time nie...nak je aku terjun dalam air sunagi tu...hahahahah




haaa....nie la yang aku ckap mencabar tu...kena berhati2...silap ari bulan mau terbelit kaki naik kat situ...hahahaha

No comments: